Pizza and leaving tropical paradise!!!

Pizza and leaving tropical paradise!!!

Vorige week was het dan eindelijk zo ver, de pizzeria ging officieel open! Blue Reef Bungalows veranderde van een ontspannen guesthouse met knusse bar, in een drukke, gezellige pizzeria (Blue Reef Pizza). Vanaf de eerste dag loopt het storm en verkopen we boven verwachting veel pizza’s. We krijgen veel complimenten over de pizza’s (zelfs dé pizza-eters van Europa, Italianen, zijn laaiend enthousiast) en sommige gasten komen meerdere keren in een week terug! Kortom, een daverend succes! Voor ons betekend dit dat ‘project pizza-oven’ geslaagd is en daarnaast genieten we beiden van de drukte in het hotel, de enthousiaste gasten en goede sfeer.

         

Tussen de bedrijven door probeert een boef (waarschijnlijk van het vaste land) met een zelfgemaakte hengel in ons huis in te breken en stapt Anna tijdens het suppen (stand-up-paddling) in een zee-egel. De boef wordt (zonder dat er iets gestolen is) gesnapt en opgepakt en de zee-egel stekel op lokale wijze (met een naald en scheermes…) uit Anna’s voet verwijderd….We bezochten een Afrikaans-muziek-festival in Town, snorkelen in een soort aquarium-achtige zee en duiken op een van de mooiste plekken van het eiland. Maximale besteding van vrije tijd hier dus 😉

Maar met het afronden van dit project komt ook het einde van ons contract in zicht en staat er ook een nieuw avontuur voor de deur. Over 3 weken verlaten wij dit prachtige tropische eiland om met taxi’s, de ferry, de trein en een bus naar Livingstone (Zambia) af te reizen.

Livingstone is een grensstad in het zuiden van Zambia (grenzend aan Zimbabwe), ongeveer 10 km ten noorden van de Zambezi rivier en is het toeristisch centrum voor de Victoria watervallen. Van oudsher is Livingstone een Britse koloniale stad en is vernoemd naar David Livingstone, de Britse ontdekkingsreiziger die als eerste Europeaan de omgeving kwam verkennen. Na een klein weekje rondom deze machtige watermassa vertoeft te hebben zullen we weer richting het Noorden reizen waar wij op de Zambezi een 4-daagse kano-tocht gaan maken, waarbij we overnachten in kleine koepeltentjes op de zandbanken langs de rivier. Met het staartje van het regenseizoen schijnt het water in de rivier vrij hoog te staan, dus het wordt een spannende tocht! Na deze twee avontuurlijke weken worden wij begin april op ons nieuwe werk verwacht. Ja, jullie lezen het goed, we hebben een nieuwe uitdaging in het vooruitzicht. Van april – november zullen wij voor Kafunta Safaris (http://www.luangwa.com/) aan de slag gaan. Anna als duty manager van Kafunta River Lodge en Sverre als campmanager van hun nieuwe Three Rivers Camp. Dit betekend dat wij als management koppel gaan opsplitsen en ongeveer 1,5 uur bij elkaar vandaan aan het werk zullen zijn en wonen….even wennen dus na ongeveer 3 jaar 24/7 samen geleefd te hebben….


Kortom, een geslaagde afronding van Zanzibar en weer een prachtige plek in Afrika in het vooruitzicht.

De komende 3 weken staat o.a. ons laatste bezoek op het programma, Freddie, onze barman van Mihingo Lodge, Oeganda, komt langs. Op het moment dat ik dit schrijf is hij met de bus onderweg van Kampala naar Dar Es Salaam. Voor hem een enorm avontuur, eerste keer buiten de Oegandese landsgrenzen, de eerste keer de zee zien en er zullen nog wel 1000 dingen zijn waar Fred zich over zal verbazen tijdens zijn avontuur. Wij vinden het in ieder geval onwijs cool van hem, en zijn vereerd dat hij zo’n lange reis maakt om ons op te zoeken!

About Anna van Doorn

4 comments

 1. Guus Beugelink

  Ha kanjers,
  Wat leuk dat Freddy komt! Wat een onderneming voor die kerel. Met de bus van Kampala naar Dar es Salam, da’s 1600km! Minstens 3 dagen in de bus, schat ik zo. Hij heeft er wat voor over. Hij komt zomaar op bezoek, of gaat hij zijn geluk elders proberen? Doe hem de hartelijke groeten van ons!

  • Hey pa,
   Freddie komt volgens mij langs om ons op te zoeken en de indische oceaan te inspecteren! Maar je weet het uiteindelijk nooit zeker. Het zou maar zo kunnen dat hij plannen heeft om z’n leven een drastische wending te geven.

 2. Mooi verhaal weer. Gaaf dat de pizza zo goed gaat. Ik denk dat Fred jullie gewoon gaat overnemen op blue reef. Doe hem de groeten 😉

 3. Jullie project in Zanzibar is zo te horen goed geslaagd. Super leuk (en lekker ;)).
  Op naar een nieuw avontuur in Zambia!!!

Scroll To Top